Inloggen

Inloggen

prins_2020_Vlavreters.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Image00002

Beste mensen van Welten en Benzenrade, graag stellen wij de nieuwe Prins van CV De Vlavrèters voor 2019 aan u voor:

Michiel I Piefer

prins 2019 Michiel I

Op 7 juni 1986 zag onze nieuwe Hooglustigheid Michiel I het levenslicht. Hij werd geboren in de vroedvrouwenschool op de Heerlerbaan en was de tweede zoon van Jo en Johanna Piefer.
Samen met zijn oudere broer Eric groeide de jongste telg van de familie op in Welten, want daar hadden vader Jo (afkomstig uit Kerkrade) en moeder Johanna (uit Indonesië) zich inmiddels gesetteld aan de Mergelsweg.
Het is dan ook logisch dat na broer Eric, ook Michiel I in Welten op Basisschool Sint Martinus onderwijs ging volgen. Als kleine jongen ontwikkelde onze Prins direct een passie voor muziek.
Zo werd hij al op jeugdige leeftijd lid van Harmonie TOG, waar hij zich met alle liefde en plezier stortte op slagwerk. Ook de Drumband en het Jeugdorkest werden toegevoegd aan clubjes waar Michiel I zijn slagwerk ten gehore bracht.

Behalve muziek was in de jonge jaren ook toneel een passie. Bij Theaterschool Kiek in Kerkrade stond hij op de planken in toneelproducties van zijn vader vanuit Stichting Volkstoneel Kerkrade.

 De eerste stappen van de studie-carrière van Prins Michiel I zijn gezet op het Sintermeertencollege in Welten waar hij de Mavo heeft doorlopen, gevolgd door de opleiding MTRO toerisme, aan het Arcus College in Heerlen centrum. Student Michiel I bleef ook daarna woonachtig in Welten onder de vleugels van pa en ma en startte met de opleiding Facility Management aan de Zuyd Hogeschool in Welten.

Muziek kreeg een steeds grotere rol in het leven. Grote hobby die werd ontwikkeld vanaf de middelbare school is plaatjes draaien/mixen, dus werd een ‘carrière’ gestart als DJ. Eerst kleinschalig en momenteel een wekelijkse bezigheid in de weekenden. Feesten zit in zijn DNA, waardoor hij geregeld de kroeg sluit als aanjager achter de draaitafel. Michiel I is een van de vaste DJ’s bij nr. 7even in Heerlen en wekelijks bij Café de Buren in Sittard. Daarnaast zorgt hij ook bij menige bruiloft voor de sfeer op de dansvloer.

In de tussentijd verhuisde Prins Michiel I op zijn 21e richting de Bekkerweg waar hij jarenlang samen heeft gewoond met beste vriend en adjudant Luc Herberichs.

De maatschappelijke carrière van onze Hooglustigheid werd in 2003 officieel gestart bij Snowworld als stafmedewerker in de skischool. Na 3 jaar werd de focus echter volledig op het zelfstandig ondernemerschap gericht, want tijdens de HBO opleiding die vroegtijdig eindigde werd begonnen aan een eigen onderneming. Tot op de dag van vandaag kent onze ondernemende Prins een succesvol bestaan in het centrum van Heerlen als trotse eigenaar van Printstudio INDRUK, voorheen Inkt4all.

In het drukke bestaan kon de liefde niet achterblijven en leerde hij in 2014 partner Dorien kennen. Dorien, oorspronkelijk uit Merkelbeek, werkt als assistent bedrijfsvoering bij Mitralis en woonde al jaren in Welten. De vonk tussen de twee sloeg al snel over waarna ze gingen samenwonen in de Weltertuijnstraat.

In 2016 heeft het stel zich verloofd en in februari 2018 werd dochter Nore geboren. Het kersverse gezin heeft in de zomer van 2018 intrek genomen in hun huis aan de Jos Habetsstraat, waardoor de grote droom van Michiel I eindelijk uit kan komen en zijn Prinsschap in 2019 een feit is.

Behalve ondernemen en muziek zit carnaval uiteraard in het bloed van onze Hooglustigheid. In 1996 is hij Jeugdprins geweest van CV De Vlavrèters. Hierdoor werd voor hem zelf ook direct de basis gelegd voor het Prinsschap in de toekomst. Zeven jaar later, in 2003, werd CV Gee Idee met vrienden uit

Welten opgericht.
Het meelopen in de optochten in Welten-Benzenrade en Heerlen wordt geen jaar overgeslagen en steevast wordt door de carnavalsgroep in Café Teerling op vrijdag afgetrapt voor de 5 dolle dagen.  

Dit jaar gaat het allemaal anders uitzien voor onze Prins. Samen met zijn twee dames en adjudant Luc aan zijn zijde gaat hij ons komend seizoen als trotse Hooglustigheid voor tijdens de vasteloavend in Welten-Benzenrade onder het motto:

“Mit gouw moeziek en vöal kluure geet t dizze vasteloavend gebure!”

 

 Medaille prins kl