Inloggen

Inloggen

prins_2020_Vlavreters.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Beste mensen van Welten en Benzenrade, graag stellen wij de nieuwe Prins van CV De Vlavrèters voor 2016 aan u voor:

MARTIJN  I  KERKHOFF

Martijn I

Deze rasechte Weltenaar werd op 9 april 1970 thuis geboren in de Ir. Lelystraat. Als middelste kind in het gezin Kerkhoff dat uiteindelijk drie zonen kent is Martijn opgegroeid in Welten. Nadat het gezin compleet was, werd er verhuisd naar de ‘oude’ Prof. Van Itersonstraat, waar pa en ma Kerkhoff nog altijd woonachtig zijn.

Het spreekt bijna als vanzelf dat onze Hooglustigheid de eerste stappen van zijn studie-carrière dan ook in Welten heeft gezet. Na Basisschool St. Martinus werd de Mavo op het Sintermeertencollege afgerond. Na korte tijd in dienst te zijn geweest is Martijn I zich gaan specialiseren als Psychiatrisch Verpleegkundige, waarna hij nog een middel- en hogere managementopleiding genoot om vervolgens de post HBO opleiding intensieve pedagogische gezinshulp af te ronden.

Daarmee werd ook meteen duidelijk welke richting zijn maatschappelijke carrière op ging. In 1991 werd begonnen bij Mondriaan als Verpleegkundige op de gesloten afdeling en later op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie. Inmiddels was onze Prins op zichzelf gaan wonen en belandde hij op de Frankenlaan (De Kuil).

Nadat Mondriaan als werkgever werd ingeruild voor Xonar (o.a. als unitleider van drie internaten) en onze Hooglustigheid zijn huidige partner Natascha had leren kennen, verhuisde het stel in 2004 naar het ‘nieuwe gedeelte’ van de Prof. Van Itersonstraat in Welten, waar ze op de dag van vandaag nog altijd woonachtig zijn. Na in december 2004 in het huwelijksbootje te zijn gestapt werd hun huwelijk verrijkt met 3 kinderen, te weten zoon Tijn (2005), zoon Jort (2007) en dochter Fiene (2008) .

Op dat moment was onze Prins werkzaam bij Care4Kids als Zorgcoördinator, waarna hij vanaf 2012 als mede-eigenaar werkzaam is bij Scoor. Vanuit Scoor bieden ze hulp, activiteiten, gezinstrajecten en logeerweekenden aan kinderen met veelal psychiatrische problematiek of gedragsproblemen. Het bedrijf wordt samen met compagnon Roger gerund vanuit, hoe kan het ook anders Welten.

Behalve het drukke gezinsleven en het eigen bedrijf heeft onze Hooglustigheid toch nog hier en daar wat tijd vrij om hobby’s uit te oefenen. Doordat hij in 2016 al 40 jaar lid is van voetbalvereniging Weltania is daarmee direct zijn grootste hobby genoemd. Na alle jeugdteams te hebben doorlopen, is Martijn jarenlang een vaste waarde in de selectie van de club geweest, samen met broer Arjan, de man die hem als Adjudant zal bijstaan tijdens zijn Prinsschap. De laatste jaren is Martijn steevast op het middenveld van het vierde elftal, een vriendenteam, te bewonderen . Het team behaalde menig kampioenschap en doet ook dit seizoen weer volop mee voor de hoofdprijs.

Dat carnaval in het bloed van onze nieuwe Hooglustigheid zit is natuurlijk een optelsom. Van kinds af aan werd er door de broers Kerkhoff in Welten gevierd, waarna Martijn op latere leeftijd als        medeoprichter de Knoevelère tot stand bracht, Na enkele jaren werd overgestapt naar de Sjpassvögelkes en sinds de kinderen zijn geboren is Martijn tijdens de Vasteloavend met broer Arjan en vrienden veelal te vinden in Welten en Heerlen Centrum. Ongeacht dat onze Prins wel of niet actief is in een carnavalsgroep, heeft hij al heel wat optochten in ons dorp en de stad meegelopen.

Daarnaast heeft het gezin Kerkhoff vorig jaar actief het Jeugdprinsschap van zoon Tijn in onze gemeenschap bijgewoond. Erg bijzonder is het dan ook dat vader Martijn en zoon Tijn in 2016 nog 10 dagen als Prinsenpaar door het dorp gaan!
Voor hem zal het daarom ook geen enkel probleem zijn om alle Vlavrèters en Vlavrèterinnekes voor te gaan in Welte – Bensroa met zijn motto:

Vier gónt allenui mit gemaak, ja ja ja drei daag oet ós daak

Medaille Martijn1