Inloggen

Inloggen

prins_2020_Vlavreters.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Leo II uitroepen

Beste mensen van Welten en Benzenrade: graag stellen wij de nieuwe Prins van CV De Vlavrèters voor 2014 aan u voor:

Leo II (Slenders)

 

Leo II 2014Leo werd op 5 mei 1963 geboren in het ouderlijk huis aan de Aalbersestraat in Heerlen. Hij was op dat moment het zesde en laatste kind van het gezin Slenders. Samen met vader Thei, moeder Emmy, drie zussen en twee broers groeide Leo op in het ouderlijk huis.

Aangezien onze Hooglustigheid altijd woonachtig is geweest in Heerlen, heeft hij daar ook zijn onderwijs gevolgd. Na het voortgezet onderwijs heeft hij de opleiding Administratie aan het KMBO succesvol afgerond. Op latere leeftijd heeft Leo nog de studie IT-Service Management aan de Hogeschool Dirksen gevolgd. Bijzonder te vermelden is dat een bijbaantje bij Bristol in Heerlen uitgroeide tot filiaalmanager van de Bristol-vestiging in Kerkrade. In zijn functie als manager was Leo hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het in dienst nemen van zijn, op dat moment natuurlijk nog onbekende, grote liefde Yvonne. Als collega’s sloeg de vlam vrij snel over, waarna het stel tot op de dag van vandaag onafscheidelijk is. Yvonne, op dat moment moeder van zoon Juan, trok vervolgens niet veel later samen met haar zoon in bij Leo, die inmiddels zijn intrek had genomen in een appartement aan de Van Weerden Poelmanstraat. In de zes jaar dat het stel samen werkte bij Bristol, was Leo begonnen met omscholing naar Automatiseerder. In 1992 is onze Hooglustigheid vervolgens de IT ingerold. 

Nadat Leo en Yvonne in 1992 het huwelijksbootje zijn ingestapt, verhuisden zij naar de Frankenlaan in Welten. In “de kuil” werden zij trotse ouders van dochter Anke en zoon Coen. In het dagelijks leven is Prins Leo II sinds 2002 werkzaam bij het APG (vroegere ABP) in de functie van Technisch Applicatie Beheerder van het Trading systeem voor Asset Management (Vermogensbeheer).

Onze Hooglustigheid heeft van kinds af aan ook altijd heel wat hobby’s gehad. Zo is hij vanaf zijn negende jaar gaan voetballen bij Coriovallum, waar hij veertien jaar heeft gespeeld en was hij langere tijd actief als trommelaar bij Harmonie Olympia. Een andere grote hobby in zijn jeugdjaren was karpervissen. Langs de oevers van de Meezenbroekervijver was Leo dan ook geregeld te vinden. Tussentijds heeft Leo ook nog Ju-Jitsu gedaan, bij sportschool Krystek, tot aan de bruine band. Vanaf hun tijd in Welten heeft Leo het verenigingsleven weer opgepakt. Dochter Anke werd in 2003 uitverkozen tot Bloemenmeisje van CV De Vlavrèters, waarna Leo in 2004 lid werd van onze vereniging. Behalve als lid van de raad van 11, is hij direct tot het bestuur toegetreden, sinds enkele jaren als vice-voorzitter.

Leo is niet meer weg te denken en functioneert als een echte spil in de vereniging. Ontwerpen van posters, boekjes, de website en nog veel meer werkzaamheden behoren tot zijn takenpakket.

Sinds de zomer van 2004 dartelt Leo wekelijks op zaterdagmiddag weer over het voetbalveld en wel bij Weltania V2 (veteranen). Ook is hij een tijdje actief geweest als jeugdleider bij zoon Coen. Coen voetbalt nog steeds in de jeugd van Weltania en dochter Anke speelt bij het damesteam. Tussen de bedrijven door is Leo ook regelmatig als supporter langs de lijn te vinden.

Alsof Leo nog niet genoeg hobby’s heeft, is hij vanaf 2005 fanatiek sportduiker. Als lid van duikvereniging Karcharias (Grieks voor haai) te Hoensbroek wordt er iedere maandagavond getraind in Otterveurdt en vinden de meeste buitenduiken plaats in Panheel. Onze fervent onderwaterliefhebber gaat ook jaarlijks met zijn gezin op duik-zomervakantie in Egypte.

Een absoluut sportieve Hooglustigheid mogen wij wel concluderen.

Carnaval heeft onze kersverse Prins met de overbekende paplepel ingegoten gekregen, zo trok hij er jaarlijks op uit met een van zijn zussen om het feest te vieren. Tot en met de carnaval in 2003 is Leo actief geweest binnen carnavalsgroep de Fleutekieeskes (Welten). Samen met Yvonne en de kinderen werden jaarlijks de optochten in Welten-Benzenrade en Heerlen gelopen.

Yvonne heeft zich ook jarenlang ingezet voor het jeugdcarnaval van onze vereniging.

Na zeven jaar trouwe dienst heeft zij in 2012 het stokje overgegeven.

Sinds hun tijd binnen CV De Vlavrèters is Leo steeds meer gaan denken aan het Prinsschap, dat hem op het lijf is geschreven. Met zijn uitverkiezing tot Prins Leo II komt er dan ook een al jaren vurige wens in vervulling en gaat hij ons voor in Welten-Benzenrade tijdens de Carnaval in 2014.

Zijn motto luidt:

“Dit joar duike vier d’r vasteloavend i”

medaille Leo II