Inloggen

Inloggen

prins_2020_Vlavreters.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Beste mensen van Welten en Benzenrade, graag stellen wij de nieuwe Prins van CV De Vlavrèters voor 2015 aan u voor:

WOUTER  I  BORN

Wouter I 2015

 Wouter werd op 12 augustus 1987 geboren in het ziekenhuis in Brunssum. Hij was op dat moment het tweede kind en completeerde het gezin Born. Samen met vader Jo, moeder Els en zus Sanne wonen ze al sinds jaar en dag in Welten. De eerste levensjaren woonde onze Prins in De Thun, daarna in de Jos Habetsstraat en sinds zeven jaar woont hij met zijn ouders in de Ir. DingerlaanAangezien onze Hooglustigheid altijd woonachtig is geweest in Welten, heeft hij daar ook zijn onderwijs gevolgd. Na Basisschool St. Martinus heeft hij het voortgezet onderwijs gevolgd aan het Sintermeertencollege, alwaar hij de Mavo heeft afgerond.
Hierna is Wouter zich gaan specialiseren binnen de zorg. Zo heeft hij de opleiding Verzorgende IG aan het Arcus Collega in Heerlen gevolgd en afgerond, waarna hij is gaan werken bij Vitalis Parc Imstenrade (de oude Vroedvrouwenschool op de Heerlerbaan).

Na drie-en-een-half jaar vond onze nieuwe Prins het tijd om weer de schoolbanken in te duiken en heeft hij de opleiding Verpleegkundige (ook aan het Arcus College in Heerlen) gevolgd en succesvol afgerond in 2011. Of dat nog niet genoeg was is hij aansluitend gestart aan de Zuyd Hogeschool in Welten, met de opleiding Fysiotherapie. Momenteel zit hij in het derde studiejaar van deze opleiding, welke hij hoopt te voltooien in de zomer van 2016, ná zijn Prinsschap.Wouter werkt tegenwoordig, naast zijn studie, als oproepkracht Verpleegkundige bij Vitalis Parc Imstenrade, een soort thuiszorg.

Na het behalen van het felbegeerde diploma Fysiotherapie, is zijn uiteindelijke doel om als fysiotherapeut aan de slag te gaan binnen een praktijk in de regio.Gedurende het laatste studiejaar hoopt onze Prins drie maanden stage te gaan lopen in Zweden voor zijn opleiding fysiotherapie. Dit tussen carnavalsseizoen 2015-2016 door. Onze Hooglustigheid – vrijgezel dames! – en dus nog thuiswonend, is behalve de studie en het werk erg druk met diverse hobby’s. Zo is hij al tweeëntwintig jaar voetballend lid bij Weltania. Na de gehele jeugd te hebben doorlopen, staat hij de laatste negen seizoenen zijn mannetje op het eerste elftal. Wouter, rechtervleugelverdediger van beroep op het veld, is een ware nachtmerrie voor menig technisch begaafde linksbuiten van de tegenstanders die hij wekelijks tegenkomt. Ook is hij drie jaar actief geweest als jeugdleider bij Weltania en steekt hij graag zijn handen uit de mouwen tijdens de organisatie van diverse (jeugd)activiteiten.Dat hij soepel in de heupen is, getuigd van het feit dat hij al ruim tien jaar als stijldanser actief is bij Swing-Inn in Heerlen. Voor deze dansschool heeft hij zelfs geregeld op posters langs de weg in Heerlen en omstreken gestaan, met zijn destijds nog wilde haardos. Vanwege een enkelblessure opgelopen met voetbal, is hij nu al een jaar niet meer actief, maar na zijn drukke tijd als Hooglustigheid wilt hij graag weer met zijn danspartner Dorien hun danspassen tentoon gaan spreiden.Recent, sinds de zomer van 2014, zit Wouter ook (vooralsnog alleen tijdens mooi-weer dagen) op de wielrenfiets met een groep enthousiaste teamgenoten van Weltania. Dit om zo tijdens de zomerstop de conditie op peil te houden en vooral ook voor de gezelligheid. Dit laatste doen de heren dan ook geregeld aan de bar van de huiskamer van Welten, Café Teerling.Onze Prins is verder een fervent carnavalsvierder in Welte-Bensroa. Sinds jaar en dag loopt hij al mee tijdens de optochten in onze gemeenschap en Heerlen centrum. Vroeger in de groep ‘Ummer get angesj’ met zijn zus en ouders, tegenwoordig met teamgenoten van Weltania als groep ‘Naksj geboare’.
Nog leuk te vermelden is dat Wouter in 1997 Jeugdprins van CV De Vlavrèters is geweest en daarmee – ná Stef I Huijen - nu de tweede Hooglustigheid is  die zowel ‘kleine’ als ‘grote’ Prins op zijn cv heeft staan binnen Welte-Bensroa!
De laatste jaren stond Wouter ook steevast op het programma met een act tijdens de alom bekende Weltesje Oavend, samen met schoonbroer – en dit carnavalsseizoen zijn adjudant – Michel van Heumen. Plankenkoorts hebben de twee dus zeker niet, waardoor zij samen met ons onbetwist en op volle toeren door de carnaval gaan dit jaar.Een carnavalsdier in hart en nieren, die zijn droom én een primeur dit jaar laat uitkomen door ons als Prins van CV De Vlavrèters voor te gaan tijdens de Vasteloavend!Zijn motto luidt dan ook:

“Vasteloavend beleëve, durch saame te geëve”

Medaille Wouter