Inloggen

Inloggen

prins_2020_Vlavreters.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!

JEAN-GILLES I PRINS CARNAVAL VAN

CV DE VLAVRÈTERS WELTE-BENSROA


Beste mensen van Welten en Benzenrade : graag stellen wij aan u voor de nieuwe Prins van 2012 van alle Vlavrèters:

JEAN-GILLES I RUYTERS

Jean-Gilles werd op 5 september 1982 geboren in de Vroedvrouwenschool op de Heerlerbaan. Vanaf die tijd is hij tot zijn twaalfde levensjaar opgegroeid in Welten om vervolgens met zijn ouders Armand en Karin en zijn zusjes Michelle en Pascalle te verhuizen naar het ouderlijk huis van moeder Karin in Benzenrade. Daar hebben ze nog jaren samen gewoond met opa Piet van den Berg.

Aangezien onze Hooglustigheid altijd woonachtig is geweest in Welte-Bensroa heeft hij zijn onderwijs gevolgd aan Basisschool Sint Martinus, waarna hij de Havo heeft afgerond op het Grotius College.
Met het Havodiploma op zak, koos Jean-Gilles ervoor om in de zorg te gaan werken in het Atrium Ziekenhuis te Heerlen. In de functie van Helpende is hij via het AZM begonnen met de opleiding Verpleegkunde. In 2008 is hij als Verpleegkundige afgestudeerd en in die functie is hij momenteel werkzaam in het AZM op de Acute Opname Afdeling.

Als verpleegkundige leerde Jean-Gilles in het ziekenhuis zijn vriendin Joan kennen. Joan, geboren en opgegroeid in de zuidelijke IJsselmeer Polder (tegenwoordig Almere genoemd), is als trouwe bezoeker van Pinkpop in het mooie Limburg gebleven. Sinds 2007 heeft de studente Verpleegkunde (hoe kan het ook anders), die in 2013 verwacht af te studeren, zich gesetteld op de Heerlerbaan. Tijdens haar stage in het AZM kwam ze met onze Prins in contact, waarna de vonk tussen de twee al snel oversloeg. Sinds maart 2010 zijn zij een stel en in de zomer van datzelfde jaar zijn ze gaan samenwonen in Welten.

In zijn vrije tijd is onze Hooglustigheid druk bezig met volleybal (als buitenaanvaller op recreatief niveau al 14 jaar lid bij vereniging Sport & Spel in Hoensbroek), gamen op de Playstation 3 en verder wandelt hij graag met zijn trouwe maatje; hond Daxter. Daarnaast is hij in voor een gezellige avond thuis of in Heerlen centrum samen met zijn vrienden. Ook een wedstrijd van Ajax wordt zelden gemist.

Carnaval zit bij Jean-Gilles en Joan in het bloed. Jean-Gilles heeft het als kind met de paplepel ingegoten gekregen van zijn grootouders en ouders. Ook Joan werd direct na haar verhuizing naar Zuid-Limburg met het vasteloavendvirus besmet. Onze Prins heeft dan ook regelmatig meegelopen met de optocht in Welte-Bensroa, samen met de vriendengroep van zijn ouders en grootouders. De laatste tien jaar viert onze Hooglustigheid de carnaval met een vriendengroep die tot stand is gekomen uit de volleybalvereniging, onder de naam “Vereenigde Zuyd-Limburgsche Compagnie”. Als groep, met leden uit alle windstreken die Parkstad rijk is, zijn ze tijdens de dolle dagen veelvuldig in Welte-Bensroa en omstreken te vinden.

Als rasechte carnavalist kijkt Jean-Gilles vol verwachting uit naar zijn Prinsschap en in het bijzonder naar de proclamatie, het bal masqué (waarbij hij samen met zijn ouders en vrienden altijd aanwezig is) en de optocht. Tijdens deze, maar ook tijdens de vele andere activiteiten, zal hij ons dit jaar voorgaan onder de naam van Hooglustigheid JEAN-GILLES de Ieësjte.

Het motto van onze Prins Jean-Gilles I dit carnavalsseizoen is:

WELTE-BENSROA OPGEPAS, VIER HOALE AL OET DE KAS!
 
medaille prins site