Inloggen

Inloggen

poster_jeugd_2020_kl.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Guido II

Beste mensen van Welten en Benzenrade, graag stellen wij de nieuwe Prins van CV De Vlavrèters voor 2018 aan u voor:

Guido II Sauren

prins 2018

Guido II werd op 31 maart 1975 geboren in het ziekenhuis van Heerlen. In het gezin Sauren was hij na zijn broer de tweede zoon. Het gezin woonde en groeide op in Nuth, waar vader Math (afkomstig uit Kerkrade) en moeder Tonny (uit Nuth) beiden het gezinsleven runde. Omdat vader Math jarenlang als Adjunct Directeur werkzaam is geweest bij Modewarenhuis Schunck, werd het gezin meer en meer bekend met en in Heerlen.

In Nuth werd de basisschool doorlopen. Nog belangrijker, iedere vereniging heeft onze Prins als lid mogen verwelkomen; de voetbalvereniging, de hockeyclub, de zwemvereniging, de scouting, de harmonie en zelfs de parochie (misdienaar). Dat allemaal ter zijde, want carnaval had in deze jonge jaren ook al een belangrijk rol. Zo is hij enkele jaren jeugdpresident geweest van CV de Nachuule. In die functie kwam het zelfs voor dat hij, enthousiaster dan menige jeugdprins, voorop ging in het feestgedruis.

De eerste stappen van zijn studiecarrière zijn gelegd op het Broeklandcollege in Hoensbroek waar hij de Mavo en Havo heeft doorlopen. Daarna werd het studiepad vervolgd in Heerlen op het Bernardinuscollege. Na de middelbare school ging onze Hooglustigheid 'op kamers' in Tilburg, voor de opleiding Personeel & Arbeid aan de Academie Mens en Arbeid. Na een studie bedrijfskunde ronde hij recent nog de Master Business Administration af.

De maatschappelijke carrière werd in 1998 gestart bij Stepco in Thorn als Manager HR & Quality. Na 4,5 jaar werd zijn carrière vervolgd bij de Rabobank in diverse functies binnen Limburg. Medio 2011 werd de overstap gemaakt naar Obvion Hypotheken in Heerlen in de functie van Adjunct Directeur. In de loop van 2017 heeft hij de functie bekleed van Interim-directeur bij Onderwijsgroep Buitengewoon in Venlo. Recent heeft onze Hooglustigheid de overstap gemaakt naar Envida in Maastricht waar hij verantwoordelijk is voor Human Resources. Guido II is daarnaast ook nog bestuurslid bij Stichting Inno4: gericht op het stimuleren van economische en duurzame ontwikkeling door innovatie in Parkstad.

Natuurlijk liep het liefdesleven parallel aan de studie en maatschappelijke carrière. Hij belandde via zijn jeugdvriendin al vroeg in ’t Patternaat i Welte, alwaar hij vanaf de bar zijn toenmalige vriendin bewonderde  tijdens de repetities van harmonie T.O.G. 
Welten werd daardoor ontdekt en nooit meer losgelaten. Zo werden ook de optochten op carnavalsmaandag steevast bezocht of meegelopen. Carnaval werd jaar in jaar uit gevierd in Heerlen en Maastricht.

In 2000 ontmoette Guido II zijn ware liefde Tessa. Via Douve Weien en Heerlen Centrum werd ingetrokken in hun huidige huis aan Dr. Ir. Ross van Lennepstraat. Het huwelijk werd bezegeld in 2005 en twee jaar later werd dochter Isa geboren. Zoon Thijs (2010) en dochter Roos (2013) maakten het gezin van Guido en Tessa compleet.

Alsof het allemaal nog niet druk genoeg was en is, heeft onze Hooglustigheid nog tijd vrij voor diverse hobby’s. Zo zet hij zich vanaf 2009 als fanatiek wielrenner, al jarenlang met een eigen fietsteam in voor Alpe d’Huzes. Tevens toert hij met zijn Volkswagen Buggy Ruska Classica uit 1967 geregeld met zijn gezin door het Limburgse land. Het koken voor vrienden én de passie voor Italië maken de hobby's compleet.

Vasteloavend staat jaarlijks uiteraard groot omcirkeld in de agenda van onze Prins en zijn gezin, dat is nu reeds duidelijk. Van jaarlijks Kloonetrekke i Kirchroa, uiteraard (jeugd)carnaval in Nuth, groeide hij op in de optochtgroep de Duijdriekese van Theo Arets in Heerlen. Menige optocht werd gelopen in het centrum, maar ook in Welten Benzenrade. In 2015 is door Hooglustigheid Guido II en zijn adjudant Stefan, optochtgroep De Sjpassvrung opgericht. Samen met hun 3 kinderen zijn Guido en Tessa dan ook volop te vinden in de Heerlense en Weltense carnaval.
Dat carnavalsbloed stroomt waar het niet gaan kan, werd ook in 2012 nog eens bevestigd toen Guido II als adjudant zijn vriend Lars Valkenberg als Prins van HVV de Winkbülle begeleidde. Dit smaakte uiteraard naar meer, waardoor zijn bucketlist werd aangevuld met de droom om Prins te worden. Waar liever dan in Welten-Benzenrade, samen met zijn kinderen en Tessa aan zijn zijde, komt dit uit door ons komend seizoen als trotse Prins voor te gaan als Guido II onder het motto:

 “Mit Sjtroale en Glittere, gont v’r dizze Vasteloavend Sjittere”

Orde 2018 vlavreters ander lettertype