Inloggen

Inloggen

poster_jeugd_2020_kl.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Onze nieuwe prins

In een goed gevuld patrenaat van Welten hebben wij op vrijdag 4 januari onze nieuwe prins uitgeroepen.

Peter I

Peter I

Peter werd op 17 mei 1963 geboren in het ouderlijk huis in Amstenrade. Hij was op dat moment het zesde kind van het gezin Roeks dat uiteindelijk negen kinderen telde.
Samen met vader Hein, moeder Toos, vier zussen en vier broers groeide Peter op in Amstenrade en vanaf zijn vierde levensjaar verhuisde het gezin naar de Geleenstraat in Heerlen centrum.

In de Geleenstraat werd intrek genomen boven de zaak die vader en moeder Roeks runde: Roeks Grammofoonplaten. Deze platenzaak, zeer bekend in Heerlen en omstreken,  - wie heeft er geen singeltje of LP gekocht? -  werd in 1990, na 35 jaar met hart en ziel voor de zaak te hebben gewerkt, verkocht. Moeder Toos, ook wel de lopende encyclopedie op het gebied van (klassieke) muziek genoemd, woont er momenteel nog steeds.

Aangezien onze Hooglustigheid altijd woonachtig is geweest in Heerlen, heeft hij zijn onderwijs gevolgd aan de Jan Willem Berix Basisschool in de Klompstraat, waarna hij de Mavo Henricus en later de KMBO richting Administratie heeft doorlopen. In die tijd stuurde vader Hein, destijds een bekende duivenpiet, Peter ook regelmatig met zijn duiven en de klok naar de clublokalen: Café Beckers (huidig Café Bracke) in Heerlen centrum en Café Oud Welten (Donners red.). Ook werden Peter en zijn broers vaker opgezadeld met het verzorgen van de duiven, omdat vader Hein druk was in zijn platenzaak.

Via zijn bijbaan in zijn tienerjaren bij Bakkerij Crijns – Dreessen in het centrum van Heerlen is hij vervolgens het Bakkersvak ingerold en daarin werkzaam geweest tot 1995. Peter I verliet in tussentijd het ouderlijk huis en gingsamenwonen op het Aarveld en later op de Heerlerbaan. Uit zijn eerste huwelijk heeft hij twee kinderen, dochter Kelly en zoon Desly.

Op dit moment is onze Prins al zeventien jaar werkzaam als Parkeerwachter bij Q-Park. In die functie is hij verantwoordelijk voor het complete beheer van de parkeergarages in hartje Heerlen. In een van de parkeergarages viel Peter zijn oog begin 2008 op een VW Kever. Deze oldtimer werd bestuurd door Francis van der Pohl, een rede temeer voor Peter om op nader onderzoek uit te gaan.

 

Onze kersverse Hooglustigheid kwam Francis tijdens de Vasteloavend in 2008 tegen in Café d’r Klinge. Vanaf die tijd zijn zij onafscheidelijk en woont Peter bij Francis, aan de Thun in Welten . Francis (moeder van dochters Kylian en Kaylee en zoon Joery - Jeugdprins van CV De Vlavrèters in 2010) en Peter laten zich geregeld zien in het dorp; zo vieren ze ook jaarlijks samen Carnaval in Welten-Benzenrade en daarnaast ook in Heerlen centrum.

Van kinds af aan is de grote hobby van onze Hooglustigheid voetbal. Peter I, een ouderwetse “linkspoot” speelde in het verleden  prestatief bij Heerlen Sport en de laatste vijf jaar nog actief op het vierde elftal van RKHBS. Wegens blessureleed, iets dat de laatste tijd steeds vaker voor kwam, heeft Peter zijn voetbalschoenen na 35 seizoenen sinds de zomer van 2012 opgeborgen.


Onze Prins is daarnaast een trouwe supporter tijdens de volleybalwedstrijden van zijn dochter en zoon. Ook loopt hij dagelijks met zijn labrador Juul en sinds enkele jaren trekt Peter er ook  op uit met zijn motor. Dit naar eigen zeggen te weinig en alleen op dagen dat het goed weer is. Samen met Francis gaat Peter ook jaarlijks in de zomer als vaste prik naar het Kever-treffen in Budel.

Met het Prinsschap komt voor Peter een droom uit en gaat hij ons voor in Welten-Benzenrade tijdens de Carnaval in 2013. Zijn motto luidt dan ook:

“Mit Vasteloavend in d’r kop, goan ich i Welte-Bensroa vuurop!”

 

 

 logo Peter I